Projectleider/-manager Verduurzaming Defensie Vastgoed
“Defensie heeft zo’n 11.000 gebouwen, waarvan wij er 3.300 onder handen gaan nemen, verdeeld over 127 militaire complexen in het hele land. Of het nu gaat om een hangar, een kantoor of een legeringsgebouw, de energie prestatie van al deze gebouwen moet omhoog. Uiteraard in harmonie met de geldende wet- en regelgeving. Een flinke opgave, want we praten in totaal over 90.000 maatregelen die genomen moeten worden”, vertelt Rob Hakstege, programmamanager Verduurzamen van Vastgoed Defensie, enthousiast.
“In de rol van projectmanager ben jij onderdeel van het voorbereidingsteam van het landelijke programma Verduurzamen van Vastgoed Defensie. Samen met een aantal directe collega’s (waaronder een Technisch adviseur Bouwkunde en een Technisch adviseur Werktuigbouwkunde en de programmamanager) leg je de eerste steen in de opbouwfase van dit programma”, vervolgt Rob.
“Na deze voorbereidingfase krijg jij (deel)projecten toegewezen van het IPM-team. Dit is een projectteam op basis van Integraal Projectmanagement (IPM) dat een landelijk programma aanstuurt. Voor het programma Verduurzamen van Vastgoed Defensie zoeken wij twee ervaren projectmanagers. Als projectmanager werk je nauw samen met de technici alsook met het IPM-team. Het IPM-team is eigenlijk jouw interne opdrachtgever”, vervolgt Rob.
Wat jouw rol als projectmanager verder inhoudt:
- Jij managet de aan jou toegewezen deelprojecten van het programma door continu de afstemming te zoeken met het IPM-team.
- Jij onderhoudt contact met de gebruiker, de objectmanager en andere projecten op locatie. Jij weet wanneer je de juiste personen moet informeren en betrekken.
- Je bent verantwoordelijkheid voor de financiën van de aan jou toegewezen projecten.
- Je hebt een helder beeld van risicomanagement alsook van de projectadministratie en je stuurt bij waar nodig.
Onze programma’s en projecten zijn ingericht volgens de LEAN-systematiek. Dit passen we ook toe in ons dagelijks werk. Jij gaat aan de slag met het verbeteren en standaardiseren van werkprocessen, procedures en applicaties. Jouw uitdaging? Zorgen dat we allerlei nieuwe manieren bedenken om ons werk slimmer te doen en je omgeving daarin meekrijgen. Lessons learned pas je toe en je zorgt dat die verwerkt en geborgd worden in het proces én worden uitgevoerd. Zo draag je bij aan dit continue verbeterproces. Dat doe je natuurlijk niet alleen, maar samen met je collega’s.
Nieuwsgierig geworden door deze vacaturetekst, maar wil je inhoudelijk nog wat meer informatie over deze functie? Bel of app dan met Rob, via 06 – 21 22 83 39. Of neem contact op met Tessa van Iperen, sectiehoofd Programma’s en Projecten 2 Bebouwd Gebied via 06 - 15 09 89 04.
Wil je nog meer weten over techniek bij het Rijksvastgoedbedrijf? Check dan ook onze video- en podcast-serie 'De techniek achter het Rijksvastgoed'. Hierin nemen onze technische experts je mee in de techniek achter het meest diverse en bijzondere vastgoed van Nederland. Van monumenten tot gevangenissen, kazernes en nog veel meer.
- Je hebt minimaal hbo-niveau, bijvoorbeeld in de richting bouwkunde, bouwmanagement, elektrotechniek, werktuigbouwkunde of facility management.
- Je hebt minimaal vijf jaar ervaring als projectmanager/ -leider in zowel de voorbereidings- als de realisatiefase van projecten op het gebied van kleine tot grootschalige verbouwingen en gebouwgebonden aanpassingen.
- Je bent volhoudend, durft initiatief te nemen en kunt goed samenwerken.
- Je kunt zelf problemen en knelpunten signaleren en vindt het leuk om met ideeën te komen en daarmee aan de slag te gaan.
- De gesprekken staan gepland op woensdagmiddag 4 december op onze locatie in Den Haag. Of op woensdag 11 december op onze locatie in Utrecht.
- In de rol van projectmanager werk je onafhankelijk van tijd, plaats en apparaat. Jouw standplaats is Utrecht, waar je in overleg met de rest van het team, een vaste kantoordag hebt. Verder overleg je met jouw programmateam waar en wanneer jullie bijeenkomen.
- Mogelijk is voor de uitoefening van je werkzaamheden bij het Rijksvastgoedbedrijf (in de toekomst) een veiligheidsonderzoek aan de orde. We gaan ervan uit dat je daaraan meewerkt.
- Omdat we duurzaamheid stimuleren, reizen we zoveel mogelijk met het openbaar vervoer. Je krijgt daarom van ons een ov-kaart voor woon-werkverkeer en dienstreizen. Moet je naar een locatie die niet goed te bereiken is met het ov? Dan kun je gebruikmaken van een dienstauto.
Je bent actief binnen de sectie Programma’s en Projecten 2 Bebouwd Gebied, onderdeel van de afdeling Realisatie Landelijk. Hier staan we met zo’n 30 collega’s samen voor een mooie maar ook enorme opgave: de instandhouding van onze unieke vastgoedportefeuille. Dat doen we in regio-overstijgende programma’s en projecten in vaste teams die kunnen bestaan uit een programmamanager, projectmanagers, technisch managers / adviseurs en ondersteuners. Voorbeelden van lopende programma’s zijn het aanbrengen van veiligheidsvoorzieningen o.a. op het gebied van brandveiligheid, dakveiligheid en waterveiligheid. Maar ook het treffen van duurzaamheidsmaatregelen om zo ons vastgoed toekomstbestendig te maken en houden. Om dit te bereiken streven we naar een uniforme en efficiënte uitvoering. Continu verbeteren, elkaar scherp houden en werkplezier zijn hierbij de uitgangspunten. We hebben oprechte aandacht voor elkaar, zowel zakelijk als privé. De teams vinden elkaar wekelijks op een vaste kantoordag. Daarnaast komen we eens per kwartaal als sectie bij elkaar. Zo leren we van elkaar, staan we stil bij onze kernwaarden en houden we de lijntjes kort.